Sposób przygotowania

Przygotować marynatę dokładnie mieszając piwo, chrzan, cebulę oraz wszystkie dodatki i przyprawy. Boczek opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Ułożyć w misce warstwami i zalewać przygotowaną marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 12 godzin. Plastry boczku osączyć z marynaty, zwinąć w krążki, spiąć szpadkami do szaszłyków. Piec na rozgrzanym grillu obracając - czas pieczenia zależy od grubości plastrów. W trakcie smarować marynatą.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię boczek, a ta marynata na pewno jest pyszna!
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    pyszne z boczkiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie lubie boczku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to lubie ostro
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    oo niezłe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !