Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa piwna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1/2 litr
ziemniaki 1 kg
cebula
kapusta kiszona 30 dag
olej do smażenia
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
kminek Prymat
kiełbasa 20 dag
bulion warzywny 1 1/2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: zupa piwna

cebulę i kiełbasę pokroić podsmażyć na oleju.Zalać bulionem,dodac pokrojone w kostkę ziemniaki,po 5 minutach kapustę,doprawić ziołami,po 15 minutach dolać piwo,gotować jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 14.04.2012 16:08
dobra zupka
Margo1 18.03.2012 22:00
jeszcze takiej nie robiłąm
Tika4444 29.02.2012 08:11
ciekawy pomysł, z piwem nie robiłam
Tika4444 29.02.2012 08:11
ciekawy pomysł, z piwem nie robiłam
caralajna 09.02.2012 09:26
takiej jeszcze nie piłam
joanna77 23.09.2011 13:30
mniam
berys18 23.06.2011 09:54
oryginalny pomysł
Ania67 05.05.2011 14:30
ciekawa
IZABELA29 10.03.2011 10:08
o męska zupa
Małgorzata113 08.02.2011 11:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak