Sposób przygotowania

Bakalie posiekać, namoczyć w gorącej wodzie ( w małej ilości), następnie odcisnąć i obtaczać w mące. Z mąki, jajek, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, rozpuszczonej margaryny ukręcić ciasto na gładką masę. Dodać sok pomarańczowy i bakalie, piec w 180 stopniach około 40 minut. Po włożeniu do formy zrobić rowek w cieście, aby ładnie pękło podczas pieczenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super przepis, a ciasto pewnie przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    mmmm smakowite :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę wypróbować przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Cudowny smak :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Prosty przepis, z takich zwykle wychodzą najsmaczniejsze ciasta.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    muszę spróbować tego przepisu, bo kiedyś próbowałam zrobić i niestety mi się nie udał

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !