Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piwne do smażenia mięsa lub wędlin

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
mąka 1 i 1/3 szklanki
sól do smaku
piwo 1 szklanka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piwne do smażenia mięsa lub wędlin

Z mąki, piwa i żółtek wyrobić ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z ciastem. Kawałki ugotowanego mięsa lub wędlin maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.10.2011 19:58
fajny pomysł
Iwona51
Iwona51 05.04.2011 21:06
super
Iwona51
Iwona51 05.04.2011 21:06
super
Motorek 13.03.2011 11:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak