Sposób przygotowania

Szparagi obrać, odciąć stwardniałe końcówki. Ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem mleka i łyżeczki cukru. Następnie schłodzić je w zimnej wodzie. Pokroić chleb i posmarować kromki masłem. Szparagi owinąć plasterkami szynki konserwowej ( w wersji na bogato, np. szynki parmeńskiej). Każdy tak przygotowany rulonik przekroić na pół. Roladki układać na kromkach chleba z masłem. Kanapki udekorować listkami rukoli lub natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Figlarny przepis ;)
  • 11
    original
    Opublikowano

    plocia

    ze szparagami jeszcze nie robiłam ale czas wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    kiedys jadłam cos podobnego i było pyszne :0
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    fajny przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajna nazwa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !