Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana panierowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 25 dag
ser biały 20 dag
liście selera 1 łyżka
wafel 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana panierowana

Ziemniaki mielimy wraz z serem.Cebulę siekamy drobno,smażymy na oleju dodajemy do masy.Mieszamy dokładnie,doprawiamy do smaku.Dodajemy siekany seler.Masa ziemniaczana serowa musi być gorąca.Smarujemy wafla i skręcamy w roladę.Schładzamy w lodówce.Następnie kroimy ją w plastry panierujemy w bułce tartej,smażymy z obu stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 23.12.2012 23:32
smaczna :)
madzialena19 14.05.2012 21:22
pyszna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak