Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan faszerowany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 500 gram
feta 250 gram
szpinak mrożony 250 gram
jajko 1 do smaku
cebula 1 do smaku
ser 200 gram
czosnek 1 do smaku
sok z cytryny 1 do smaku
sól 1 do smaku
papryka mielona 1 do smaku
sos tatarski 250 gram
śmietana 12% 100 gram
oliwa 100 gram
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 do smak

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan faszerowany

Bakłażany przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć i skropić sokiem z cytryny. Opiekać 15 min w piekarniku, skórką do góry, na oliwie.

Przyrządzić farsz: cebulę podsmażyć na oliwie, dodać szpinak i dusić, aż będzie miękki. Dodać śmietanę, pokruszony ser feta, jajko i czosnek. Po odparowaniu przyprawić.

Farszem wypełnić bakłażana.Piec 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Po 15 minut posypać startym serem i piec 5 min.
Podawać polane sosemi i udekorowane Lisćmi świeżej bazyli.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.02.2012 14:25
extra
octo 08.01.2012 12:53
ciekawy przepis:)
gusia1000 21.11.2011 22:45
Dobre takie coś.
barbara11561 18.07.2011 08:21
pyszny
ilka_86 05.06.2011 09:39
muszę spróbowac
barbara11561 15.04.2011 01:14
Ciekawy:)
AgaS10 04.03.2011 08:03
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak