Sposób przygotowania

Z udek odciąć górę i delikatnie wyciąć, (aby nie uszkodzić mięsa )z nich kość. Przygotowane mięso natrzeć przyprawami i zostawić na około 30 min.
Po tym czasie mięso zwinąć, koniecznie skórką na zewnątrz i starając się uformować kształt małych goloneczek, spiąć od spodu wykałaczkami. Golonki ułożyć w brytfance, podlać piwem i piec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Mi zajmuje to około 35- 40 min.
Podajemy gorące z kiszoną kapustą lub tradycyjnie z musztardą
Ja pałki piekę osobno, a z kości gotuję wywar do zupy.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Piękny kolor i bardzo apetyczny wygląd:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !