Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Goloneczki\"z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 sztuk
piwo 1 szklanka
Przyprawa do mięs Prymat 1/2 torebki
pieprz prawdziwy 1 łyżeczka
przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: \"Goloneczki\"z kurczaka

Z udek odciąć górę i delikatnie wyciąć, (aby nie uszkodzić mięsa )z nich kość. Przygotowane mięso natrzeć przyprawami i zostawić na około 30 min.
Po tym czasie mięso zwinąć, koniecznie skórką na zewnątrz i starając się uformować kształt małych goloneczek, spiąć od spodu wykałaczkami. Golonki ułożyć w brytfance, podlać piwem i piec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Mi zajmuje to około 35- 40 min.
Podajemy gorące z kiszoną kapustą lub tradycyjnie z musztardą
Ja pałki piekę osobno, a z kości gotuję wywar do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 10.08.2011 20:21
piękne
aguus 08.02.2011 08:30
Piękny kolor i bardzo apetyczny wygląd:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak