Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 3

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety

Cebule kroimy w drobna kostkę, 2/3 szklimy na oleju a 1/3 odstawiamy na bok. Po zeszkleniu cebule odcedzamy na sitku z nadmiaru oleju. Do mięsa dodajemy namoczone bułki, jajko,1/3 zeszklonej cebuli, pieprz, sól, paprykę, przyprawę uniwersalna i czosnek granulowany i wyrabiamy dokładnie. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na oleju. Do dużego płaskiego garnka lub rondla przekładamy resztę cebuli (zeszklona i surowa), posypujemy 2-3 łyżeczkami przyprawy do mies, na to układamy usmażone kotlety. Podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 02.10.2011 12:45
ekstra kotlety
piotereq 20.04.2011 14:23
ale mysle ze to niezle jest
Adamorek 21.03.2011 11:27
trochę pozycji w składnikach brakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak