Sposób przygotowania

Cebule kroimy w drobna kostkę, 2/3 szklimy na oleju a 1/3 odstawiamy na bok. Po zeszkleniu cebule odcedzamy na sitku z nadmiaru oleju. Do mięsa dodajemy namoczone bułki, jajko,1/3 zeszklonej cebuli, pieprz, sól, paprykę, przyprawę uniwersalna i czosnek granulowany i wyrabiamy dokładnie. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na oleju. Do dużego płaskiego garnka lub rondla przekładamy resztę cebuli (zeszklona i surowa), posypujemy 2-3 łyżeczkami przyprawy do mies, na to układamy usmażone kotlety. Podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok godzinę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    trochę pozycji w składnikach brakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    ale mysle ze to niezle jest
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ekstra kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !