Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w lupinach(powinny byc twardawe w srodku)Wendline kroimy w kostke i podsmazamy,odcedzamy z tluszczu.cebule i papryke kroimy w kostke i podsmazamy az cebula sie zeszkli i odcedzamy z tluszczu.Ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry.W naczyniu zaroodpornym ukladamy:warstwa ziemniakow,posypujemy przyprawa do ziemniakow,warstwa wendliny posypujemy tartym wloskim serem,warstwa ziemniakow posypujemy przyprawa do ziemniakow,warstwa papryki i cebuli,posypujemy tartym wloskim serem,warstwa ziemniakow posypujemy przyprawa do ziemniakow,dajemy starty zolty ser,ukladamy plastry mozzarelli,i dajemy kilka olowek.Pieczemy ok 30 min w 170stopniach(z termoobiegiem)

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    łatwa i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !