Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba Ghanoush

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól 1/4 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sok z limonki 1 łyżka
jogurt 125 ml
pasta tahini 2 łyżki
czosnekt 2 zabki
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Baba Ghanoush

Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Upiec bakłażana. Zajmuje to ok. 1 godziny. Kiedy ostygnie, zdjąć skórkę, a miąższ przełożyć do blendera. Dodać czosnek, tahini, sól, sok z limonki oraz jogurt. Zmiksować. Ozdobić oliwą. Podawać na ciepło lub zimno z pieczywem lub warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak