Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding ryżowy z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 500 ml
cukier 2 łyżeczka
truskawki 10 szt
śmietana 12% 80 ml
ryż do risotto 120 (typ: arborio)

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding ryżowy z truskawkami

W rondelku zagotować mleko, wsypać ryż i cukier. Gotować pod przykryciem na minimalnym ogniu –ok. 30-40 min. Gdy ryż wchłonie cały płyn (mleko lub mleko +wodę) i jest miękki (jeśli nie to dodać jeszcze mleka i jeszcze gotować) dodać śmietankę, zestawić z ognia, przykryć i pozwolić śmietance się wchłonąć.
Na dnie salaterki rozłożyć przekrojone na pół (i umyte) truskawki, na nie rozłożyć ryż. Wierzch udekorować truskawkami i cynamonem lub gorzkim kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak