Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe maslo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 100 g
orzechy laskowe 30 g
schłodzone mleko skondensowane 0.5 szt
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe maslo

orzechy laskowe posiekac bardzo drobno. uprazyc na suchej teflonowej patelni.
czekolade polamac na kostki. rozpuszczac je w kapieli wodnej, dodajac stopniowo pokrojone w kostke maslo. mieszac caly czas. kiedy masa i czekolada rozpuszcza sie calkowicie, zdjac z ognia i wymieszac tworzac jednolita mase. dodac mleko skondensowane i dokladnie wymieszac razem. na koniec dorzucic orzechy i jeszcze raz wymieszac.
przelozyc mase do sloika. ostudzic, nastepnie wlozyc do lodowki na czas, az lekko stwardnieje.
mozna podawac z croissantami lub swieza bagietka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 23.02.2011 16:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak