Sposób przygotowania

dzień pierwszy:

Idziemy na łąkę i zbieramy kwiaty. Następnie rozkładamy na białym papierze. W ten sposób pozbędziemy się \"lokatorów\". Cytrynę pokroić w plastry.

Kwiatki i cytrynę zalać 1 litrem wody i gotować około 30 minut . Odstawić na 24 godziny

dzień drugi:

Ugotowane kwiatki przecedzić przez sitko lub wycisnąć w dłoniach. Całość przelewamy przez gazę (uzyskamy większą klarowność). Wlewamy do garnka, wsypujemy cukier i gotujemy około 1,5 godziny. Co jakiś czas mieszamy. Odstawiamy na kolejne 24 godziny.

dzień trzeci:

Zagotowujemy \"miodek\" i wlewamy do wcześniej przygotowanych słoiczków. Zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Gotowe

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooooooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !