Sposób przygotowania

Do miski przesiać mąkę, proszek oraz margarynę.Wszystko posiekaj nożem. Następnie dodać cukier puder, cynamon oraz żółtka. Zagnieść ciasto. Odłóżyć do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować na gruość 1 cm i wykrawać kółeczka o trzech rozmiarach, zlepić w bałwanka. Układać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec ok 20-25 min. na złoty kolor.Po wystudzeniu posmarować lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Udekorować polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    superowe jak określił mój synek:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Urocze bałwanki:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pewnie bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Urocze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    śliczne są te bałwanki:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    słodkie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    tak na zimowo ,ale super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piękne!
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Po prostu są piękne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    genialne, na pewno sobie o nich przypomnę jak przyjdzie zima:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    śliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !