Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty piernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 1/2 szkl
olej 3/4 szkl
mleko 3 szkl zsiadłego
cukier 1 1/2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 4 łyżeczki
jaja 2 szt
dżem 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 szt
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty piernik

Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy olej, mąkę wymieszaną z sodą, zsiadłe mleko , dżem, przyprawy do piernika i kakao. Ciasto wylewamy na dużą brytfannę i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.02.2014 08:02
bardzo lubię
Bernadeta1 06.12.2013 11:23
wygląda bardzo smacznie
krystyna330 16.09.2013 19:23
pyszne danie
Katarzyna59 25.06.2013 08:35
świetny przepis
IwonaKa 20.06.2013 00:10
to coś dla mnie
Alex_M 16.06.2013 10:44
fajne ciasto!
Wafelek2601 04.06.2013 09:28
Bardzo smaczny
Aannkaa82 24.04.2013 22:36
Na pewno pyszny.
wiola333 16.01.2013 09:47
mniam
IKrakowianka 13.01.2013 20:48
dobry przepis
Anna138 19.12.2012 21:30
pycha
Seba 10.07.2012 12:45
pycha
artur7 01.07.2012 07:07
mniam
Anna152 29.06.2012 09:20
super
Katarzyna59 04.05.2012 12:04
lubię to
Angelika10 14.04.2012 00:14
pycha pierniczek ;)
Rybciia 29.01.2012 17:06
mniam mniam :)))
iza15 15.12.2011 21:58
pyszny
Marybeth
Marybeth 13.09.2011 06:37
Pycha!
gacopierz23 02.08.2011 12:56
szybko i smacznie
Grazyna0211 08.06.2011 07:23
fajny
ronald88 28.05.2011 07:38
smaczne
alaaa 28.04.2011 19:03
super,bardzo łatwy do zrobienia
Justyna Jussstiii 12.04.2011 22:31
jak u mamy
Barbara/zuza22_85 22.03.2011 16:48
mój ulubiony, można go przeciąć i posmarować marmoladą albo dżemem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak