Sposób przygotowania

Rybę oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem mleka oraz łyżeczki cukru. Następnie pokroić je na kawałki. Na oleju z dodatkiem masła usmażyć rybę, po czym odstawić ją w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklić posiekaną drobno cebulę, dodać pokrojone szparagi, lekko przesmażyć i zalać białym winem. DOdać śmietankę i gotować do momentu zgęstnienia. Wsypać zioła. Rybę podawać z sosem śmietankowo-winnym podanym osobno.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    zapowiada się super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam pangę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !