Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w białym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 4 sztuki
szparagi 1 pęczek
siekane ziołą 2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietanka 30 % 1 szklanka
mleko 1 szklanka
sól, pieprz, cukier do smaku
wino białe wytrawne 1/2 kieliszka
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w białym winie

Rybę oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem mleka oraz łyżeczki cukru. Następnie pokroić je na kawałki. Na oleju z dodatkiem masła usmażyć rybę, po czym odstawić ją w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklić posiekaną drobno cebulę, dodać pokrojone szparagi, lekko przesmażyć i zalać białym winem. DOdać śmietankę i gotować do momentu zgęstnienia. Wsypać zioła. Rybę podawać z sosem śmietankowo-winnym podanym osobno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 03.07.2011 23:19
uwielbiam pangę
Emilia22 23.09.2010 16:53
zapowiada się super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak