Sposób przygotowania

Kapustę rozdzielić na pojedyncze liście.
Umyć je, wyciąć grube nerwy i pokroić w paski o grubości jednego palca.
Cebulę pokroić w cienkie krążki.
Paprykę w cienkie słupki, bambusa na krótsze kawałki.
Wątrobę pokroić w cienkie paski.
Olej rozgrzać na woku.
Obsmażyć na nim paski wątroby ze wszystkich stron.
Wyjąć do miseczki, posypać solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce.
Do woka wlać wino i sos sojowy.
Dodać cebulę i krótko poddusić ją w tym płynie.
Teraz dolać rosół, włozyć paprykę i kapustę, przez 5 minut gotować na półmiękko.
Następnie dodać pędy bambusa i umyte kiełki - podgrzać w potrawie.
Na koniec włożyć do woka wątróbkę i ukryć ją pomiędzy warzywami.
Podawać na gorąco.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !