Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UKRYTA WĄTROBA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 15 dag
cebula 1 szt
pędy bambusa 10 dag
wątroba wieprzowa 15 dag
olej sojowy 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczki
wino ryżowe 3 łyzki
sos sojowy 3 łyżki
rosół drobiowy 1/4 litra
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
kiełki fasoli mung 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: UKRYTA WĄTROBA

Kapustę rozdzielić na pojedyncze liście.
Umyć je, wyciąć grube nerwy i pokroić w paski o grubości jednego palca.
Cebulę pokroić w cienkie krążki.
Paprykę w cienkie słupki, bambusa na krótsze kawałki.
Wątrobę pokroić w cienkie paski.
Olej rozgrzać na woku.
Obsmażyć na nim paski wątroby ze wszystkich stron.
Wyjąć do miseczki, posypać solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce.
Do woka wlać wino i sos sojowy.
Dodać cebulę i krótko poddusić ją w tym płynie.
Teraz dolać rosół, włozyć paprykę i kapustę, przez 5 minut gotować na półmiękko.
Następnie dodać pędy bambusa i umyte kiełki - podgrzać w potrawie.
Na koniec włożyć do woka wątróbkę i ukryć ją pomiędzy warzywami.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 20.02.2011 15:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak