Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WOŁOWINA INACZEJ

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dag
pędy bambusa marynowane 30 dag
papryczka chili 1 sztuka
mleko kokosowe 1 szklanka
starta skórka z połowy limonki
sok z limonki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: WOŁOWINA INACZEJ

Mleko kokosowe zagrzać. Mięso umyć, pokroić, dodać do mleka, dusić, mięso powinno wchłaniać mleko. Wystudzić. Papryczkę oczyścić z nasion, posiekać, pędy bambusa pokroić, papryczkę z bambusem, oraz skórkę z limonki i sok dodać do mięsa i mleka. Wszystko doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 04.05.2011 21:38
Do testu
teresa18 03.05.2011 16:31
ciekawe połączenie smaków
Ibag24 28.04.2011 23:08
Ciekawe jak smakuje :)
owca441 21.04.2011 21:25
taka troszkę egzotyczna
IKrakowianka 21.03.2011 19:15
super propozycja
Kate131 17.03.2011 10:55
pycha
Margo1 03.03.2011 22:14
nie jadłam
RenataZ-et 27.02.2011 17:28
Świetny przepis na wołowinę przygotowaną w nieco inny sposób.
sofciak 14.02.2011 19:12
Bardzo dobry przepis
sofciak 14.02.2011 19:12
Bardzo dobry przepis
Misiakova 14.02.2011 07:52
ooo coś dla mnie, brzmi pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak