Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicę. Zimne masło dzielimy na kawałki i siekamy nożem mieszając z mąką. Dodajemy startą skórkę cytrynową bardzo drobno posiekaną. Dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz jajko. Wyrabiamy ciasto i dodajemy orzechy. Ciasto wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy.

Przekładamy ciasto do woreczka i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.

Ciasto rozwałkowujemy i foremką wykrajamy serduszka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 C aż się przyrumienią.

Po upieczeniu układamy ciasteczka do ostudzenia i potem na środek ciastek nakładamy polewę czekoladową i nakładamy drugie ciasteczko, lekko dociskając. Górne ciasteczko ozdabiamy czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    przeslicznie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    mmmm az bym kilka schrupała od razu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    ślicznie wyglądają;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    cieszę się, że się podobają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    śliczne serduszko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    piękne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale super przepis :) i piekne serduszka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !