Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 200 g
kaszka kukurydziana 200 g
masło 50 g
ser 3 łyżki
sól 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta z fasolą

Fasolę ugotować jak zwykle.Odlać, a wywar z fasoli uzupełnić wodą do 1 litra i wykorzystać do gotowania polenty.Kiedy kaszka kukurydziana dobrze napęcznieje dodać fasolę,ewentualnie jeszcze 1-2 jaja i tarty ser i piec 20 min w średniej temp.Do tej polenty pasują sosy i sałatki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak