Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z mięsem i cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
cukinia 1 szt
ryż 2 woreczki
oliwa
sól
pieprz
wino 1 szklanka
wywar drobiowo-wołowy 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z mięsem i cukinią

Piersi z kurczaka pokroić i podsmażyć na oleju. Cukinie pokroić w kostkę. Masełko rozgrzać na patelni, dodać cukinię, smażyć przez 30 sekund. Przełożyć na talerz i odstawić na bok. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić w rondlu na 1 łyżce oliwy, dodać ryż, chwilę smażyć z cebulką mieszając, podlać winem i gdy wyparuje po troszku dolewać wywar z warzyw. Ryż powinien być ugotowany ale nie zbyt miękki. Połączyć z cukinią , doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić jeszcze ok 3 minutki wszystkie składniki razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak