Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

awokado z boczkiem z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 2 szt.
rukola 1 opakowanie
ziemniaki 4 szt.
pieczarki 12 szt.
sól
oliwa
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: awokado z boczkiem z grilla

Boczek w plastrach, ugotowane na wpół twardo, pokrojone na połówki ziemniaki i plasterki pieczarek pieczemy na grillu.
Rukole myjemy i osuszamy. Kładziemy do salaterki. Następnie kładziemy na nią zgrillowane połówki ziemniaków, plasterki pieczarek i boczku. Czosnek kroimy na grube kawałki i podsmażamy na oliwie. Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę, kroimy na ósemki i polewamy sokiem z cytryny. Całą sałatkę polewamy oliwą z podsmażonymi ząbkami czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 26.03.2011 21:28
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak