Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos cygański

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 kg
powidła śliwkowe 1 opakowanie
grzyby leśne 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
cebula 1 sztuka
boczek 2 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos cygański

Grzyby namoczyć dzień wcześnie, następnego dnia ugotować.
Kapustę ugotować z niewielką ilością wody i 2 liści laurowymi oraz 4 ziarnkami angielskimi. Boczek udusić z cebulą na złoty kolor. Dodać do ugotowanej kapusty. Dodać grzyby, powidła, pieprz ziołowy, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 14.03.2011 09:06
szkoda, że długo się robi, bo zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak