Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety z karkówki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
sos teriyaki 8 łyżek
olej 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 sztuki
cukinia 1 sztuka
boczek 6 plastrów
sól, pieprz do smaku
papryka czerwona po 0,5 strąka
papryka żółta po 0,5 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z warzywami

Mięso opłukać, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w plastry. przygotować marynatę: sos teriyaki wymieszać z olejem i łyżką przyprawy do karkówki. Zalać mięso z plastrami cebuli. Odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić na kawałki, cukinię na plastry, dymki oczyścić, przekroić wzdłuż na pół. Mięso wyjąć z marynaty. Na karkówce układać po plastrze boczku, kawałku papryki, plastrze cukinii, połówce dymki, spiąć wykałaczką. Grillować na gorącym ruszcie ok. 20 minut, odwracając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 17.01.2012 10:20
smaczne
Iwona51
Iwona51 07.09.2011 10:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak