Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w plastry. przygotować marynatę: sos teriyaki wymieszać z olejem i łyżką przyprawy do karkówki. Zalać mięso z plastrami cebuli. Odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić na kawałki, cukinię na plastry, dymki oczyścić, przekroić wzdłuż na pół. Mięso wyjąć z marynaty. Na karkówce układać po plastrze boczku, kawałku papryki, plastrze cukinii, połówce dymki, spiąć wykałaczką. Grillować na gorącym ruszcie ok. 20 minut, odwracając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !