Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak szlachecki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
wątróbka drobiowa 10 dkg
rodzynki 1 łyżka
mielone mięso wieprzowe 20 dkg
pieprz do smaku
majeranek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
orzechy włoskie 1 grubo posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak szlachecki

Udka ponacinać wzdłuż i wyjąć kości. Rozwinąć i rozbić. Wątróbkę posiekać, podpiec, mięso mielone podsmazyć na oleju, wymieszać ze sobą, dodać rodzynki i przyprawy, wymieszać. Udka napełnić farszem, zwiazać, natrzeć czosnkiem i majerankiem. Zawinąć w folię, piec przez 40 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.11.2011 11:35
pycha
Anna138 09.06.2011 15:05
fajny przepis
rosik93 07.02.2011 23:28
Ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak