Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
pieczarki 300 g
por 1/2 sztuki
seler naciowy 3 gałązki
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy gulasz

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju dopawiając solą i pieprzem do smaku.
dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, pora pokrojonego w półplaterki. Podsmazyć chwilę i dodać selera naciowego pokrojonego w plasterki, marchewkę pokrojoną w półplastry. Na koniec dodać umyte i pokrojone w plastry pieczarki.
Dodać łyżeczkę masła i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dusić pod przykryciem ok 30 minut.
Najlepiej podawać z kaszą, polecam kaszę pęczak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.03.2014 22:07
chętnie spróbuję :)
bami 03.04.2011 22:58
Wygląda naprawdę smacznie :)
marta1371 09.02.2011 13:56
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak