Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju dopawiając solą i pieprzem do smaku.
dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, pora pokrojonego w półplaterki. Podsmazyć chwilę i dodać selera naciowego pokrojonego w plasterki, marchewkę pokrojoną w półplastry. Na koniec dodać umyte i pokrojone w plastry pieczarki.
Dodać łyżeczkę masła i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dusić pod przykryciem ok 30 minut.
Najlepiej podawać z kaszą, polecam kaszę pęczak.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda naprawdę smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    chętnie spróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !