Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
cebula
ogórek kiszony
olej
sól, pieprz
polędwica wołowa 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Po oczyszczeniu mięsa z błon,umyć osuszyć i dwa razy mielimy. Dodajemy żółtka,wlewamy olej /dajemy w/g swojego uznania/ doprawić solą i pieprzem.
Wyrabiamy na jednolitą masę. Cebulę i ogórki pokroic w małą kostkę.Z mięsa uformowac kulki,wykładamy na półmisek,w koło obsypujemy ogórkiem i cebulką. Jak ktoś lubi można tak uformować tatara żeby w środku powstało wgłębienie i w nie dodać całe żółtko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 18.06.2011 20:00
uwielbiam tatara, zdjęcie wyszło super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak