Sposób przygotowania

Fasolkę myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części. Gotujemy fasolkę 5 minut tak, by była pół miękka.
Pierś z kurczaka myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w średnią kostkę. Wkładamy do miseczki, posypujemy dość obficie curry i odstawiamy na pół godziny.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki lub w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelni podsmażamy razem mięso, pieczarki i cebulkę. Przyprawiamy bazylią i oregano. Gdy mięso będzie miękkie, wrzucamy na patelnię podgotowaną fasolkę. Doprawiamy wszystko posiekaną natką pietruszki i dusimy danie jeszcze kilka minut, aż fasolka będzie dobra.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !