Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórki z jabłek
woda 1 litr
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet jabłkowy

Skórki z jabłek włożyć do słoja, lekko ucisnąć. Wodę przegotować, ostudzić (na litr wody 4 łyżki cukru). Wlać do słoja, przykryć ściereczką i dać w nienasłonecznione miejsce. Po 6-8 tygodniach przelać do zakręcanych butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 15.01.2012 22:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak