Sposób przygotowania

Jajko, mleko i cukier mieszamy łyżką - do połączenia się składników. W oddzielnej misce mieszamy mąkę, kakao, pokruszone ciastka i proszek do pieczenia przesiewamy i mieszamy w misce. ( Ciasto ma się tylko niedbale połączyć na jednolitą masę. Grudki są wskazane. ) Następnie tak przygotowaną masę przekładamy do foremek na muffiny, wkładamy papilotki i wypełniamy je do połowy wysokości. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20 minut. Studzimy na kuchennej kratce. Ubijamy śmietanę na sztywno. Przekładamy do szprycy. Dekorujemy nasze babeczki, a na wierzchu każdej z nich umieszczamy połówkę ciastka Oreo i zajadamy ze smakiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Chętnie bym zrobiła, ale jeszcze nie słyszałam o takim cukrze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !