Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z farszem w cieście według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
musztarda 4 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
masło 2 łyżki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
pieczarki 4 sztuki
bazylia 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z farszem w cieście według Agi

Kotlety myjemy i bardzo dokładnie osuszamy.Mięso rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem.Każdą porcję smarujemy łyżeczką musztardy,na niej układamy listki bazylii i cienkie plasterki czosnku.Pieczarki obieramy,kroimy na niezbyt cienkie plasterki i obsmażamy na rozgrzanym maśle.Studzimy i układamy na czosnku.Teraz każdy kotlet składamy delikatnie na pół i zaklepujemy brzegi tłuczkiem.Przygotowujemy gęste ciasto.Mleko dolewamy pomału aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Maczamy kotlety w cieście i smażymy na złoty kolor a nastepnie zapiekamy 15 minut w piekarniku.Podajemy z opiekanymi ziemniaczkami i surówką:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 16.01.2013 10:17
pycha
kasienka23 18.02.2012 11:25
bardzo dobre
irenka 31.12.2011 22:22
smaczne
iza15 27.11.2011 20:08
pyszny
Ania67 13.09.2011 06:37
fajny przepis
kochanyptysiu 07.03.2011 09:48
mniam,mniam
ziutula
ziutula 09.02.2011 13:44
smacznego...
Dorota59 08.02.2011 11:20
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak