Sposób przygotowania

Zagotować wodę i rozpuścić w niej cukier. Ostudzić i dodać owoce jarzębiny-najlepiej po przymrozkach lub samemu zamrozić ją na 2-3 godziny. Wszystko przelać do słoja i zalać spirytusem. Odstawić na miesiąc. Po tym czasie przecedzić, przefiltrować i zlać do butelek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    nalewka pierwsza klasa - poproszę kieliszeczek na rozgrzanie ;))
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ma ciekawy smak
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ma ciekawy smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    jaki ładny kolorek
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    prosta i smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    jest super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !