Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzębinówka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 kg.
woda 1 litr
spirytus 1 litr
owoce 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: jarzębinówka

Zagotować wodę i rozpuścić w niej cukier. Ostudzić i dodać owoce jarzębiny-najlepiej po przymrozkach lub samemu zamrozić ją na 2-3 godziny. Wszystko przelać do słoja i zalać spirytusem. Odstawić na miesiąc. Po tym czasie przecedzić, przefiltrować i zlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 19.08.2013 08:17
jest super
mamusia1 21.03.2013 16:21
prosta i smaczna
Stenka 23.09.2012 12:48
jaki ładny kolorek
Beata73 04.05.2012 08:41
ma ciekawy smak
Beata73 04.05.2012 08:41
ma ciekawy smak
Ewelina38 04.05.2011 21:42
nalewka pierwsza klasa - poproszę kieliszeczek na rozgrzanie ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak