Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 8 sztuk
ryż 3/4 szklanki
mielone mięso 20 dkg
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 zabki
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Ryż ugotować na półmiękko. Mięso wymieszać z ryżem, posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do mięsa. Dodać pietruszkę, roztarty z solą czosnek i pieprz do smaku. Wymieszać. Paprykom odciąć główki, napełnić je farszem. Ułożyć w szerokim rondlu, dodać masło i przecier pomidorowy rozprowadzony w szklance wody. Dusić na małym ogniu ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.12.2011 18:42
świetny pomysł
ankaryba 20.10.2011 23:40
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak