Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prawdziwiki w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 1-2 szklanki
jajko 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
mąka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: prawdziwiki w cieście

grzyby dokładnie oczyścić z piasku następnie odciąć kapelusze. jajko połączyć mikserem ze śmietaną i mąką. doprawić do smaku solą i pieprzem. w tak przygotowanym cieście maczać grzyby i smażyć na złoty kolor z obu stron. zamiast prawdziwków możemy dodać dowolne ulubione grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agugu1989 11.02.2012 21:03
szkoda ze nie ma zdjecia:)
aleksa123 06.05.2011 08:43
smaczne. Tylko nie mam czasu zbierać grzybów, a kupić prawdziwki trochę drogo
Damian19 08.02.2011 07:09
godne polecenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak