Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18-procentowa 20 dag
cebula 1 szt.
majonez 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 2 szt.
ocet 1 łyżka
szczypiorek 2 łyżki
matijasy 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik w śmietanie

Śledzie płuczemy kilka razy, skrapiamy octem. Kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 cm. Cebulę kroimy i wrzucamy do śledzi. Mieszamy śmietanę z majonezem, wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie i zalewamy śledzie. Mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Odstawiamy na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 11.10.2011 21:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak