Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbki 3 szt.
ziemniaki 4 szt.
ziele angielskie 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kiełbasa 40 dag
grzyby suszone 1/3 szklanki
zakwas na żurek 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do garnka z gotującą wodą włożyć kiełbasę pokrojoną w ćwierć plasterki, namoczone wcześniej grzyby, czosnek w ząbkach i przyprawy. Chwile pogotować. Wrzucić ziemniaki. Gdy będą jeszcze lekko twarde, wlać żur. Zagotować. Po paru minutach dodać śmietanę (kwaśną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak