Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 l
budyń waniliowy 1
mąka 500 g
cukier puder 4 lyzki
mleko letnie 0,5 szklanki
drożdże 200 g
masło 1
lukier

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z budyniem

Gotujemy budyn. W letnim leku rozpuszczamy drozdze. Gdy nam urosna dodajemy powoli make, cukier i maslo. Zagniatamy ciasto. Ciasto wkaldamy do lowdowki na 30 min i nastepnie walkujemy. Wycinamy trojkaty, napelniamy budyniem i zwijamy. Pieczemy 20 min w 200 stopniach. Upieczone polewamy lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.02.2012 13:35
Bardzo lubię takie rogaliki.
romanrafal
romanrafal 12.04.2011 05:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak