Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z konfiturą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt.
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
konfit 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z konfiturą

Żółtka ubij z cukrem. Dodaj ubitą pianę i mąkę. Delikatnie wymieszaj. Wylej na wyłożoną papierem blachę na grubość 1,5 cm. Piecz w temp. 200* C ok. 20 min. (musi być zarumienione). Gorące wyłóż na ściereczkę, posmaruj konfiturą i zwiń. Gdy ostygnie posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak