Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowo-pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
czosnek ząbki 1 szt.
oliwa 1 łyżka
bulion warzywny 1 l
papryka czerwona 3 szt.
pomidory 6 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowo-pomidorowa

Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory bez skórki. Po 15 min. dodaj bulion. Gotuj, aż papryka będzie miękka i zmiksuj.
Dopraw solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak