Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z buraczków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
ogórek 1 szt.
rzodkiewka 4 szt.
czosnek ząbki 1 szt.
kefir 1 l
pietruszka zielona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z buraczków

Botwinkę umyć i pociąć. Gotować całość w osolonej wodzie aż zmięknie. Odstawić do ostygnięcia. Świeży ogórek, rzodkiewkę pokroić drobniej. Całość botwinki wraz z wywarem, do tego ogórek, rzodkiewkę, 1-2 ząbki czosnku, sól i pieprz - do smaku - miksujemy. Uzupełniamy kefirem lub jogurtem naturalnym. Solimy i pieprzymy.
Odstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Podawać na zimno, posypane posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.09.2011 10:24
pycha !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak