Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso duszone z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dkg
kiełbasa 15 dkg
tłuszcz do smażenia
fasola 20 dkg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso duszone z fasolą

Mięso i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę posiekać, zrumienić. Fasolę ugotować do miękkości. Mięso, kiełbasę i cebulę podlać wodą i dusić. Z tłuszczu i mąki przygotować zasmażkę, podlać wodą, zagotować koncentrat pomidorowy. Przelać do mięsa, dodać fasolę. Doprawić i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 29.09.2011 17:05
super
mala2021 22.08.2011 10:56
smaczne
Anna138 08.06.2011 10:19
Pycha
Motorek 13.04.2011 09:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak