Sposób przygotowania

migdały sparzyć obrać i drobno posiekać luz zemleć w młynku,mąkę przesiać na stolnicę dodać pokrojoną margarynę oraz połowę cukru wszystko posiekać nożem,aż powstaną grudki,dodać jajko oraz migdały zagnieść ciasto i schłodzić wylepić spód tortownicy i upiec w temp.180st.20min.śmietanę wymieszać z resztą cukru i ubić na sztywno,spęczniałą żelatynę rozpuścić i połączyć z jogurtem a następnie z bitą śmietana i wstawić do lodówki aby krem lekko stężał na ok.10min.owoce przebrać i umyć pod bieżącą wodą następnie wymieszać z kremem jogurtowym i posmarować na wystudzony spód,wstawić do lodówki na ok.2-3godz.przed podaniem dodatkowo udekorować rozetkami z bitej śmietany owocami i wafelkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !