Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 1/2 szkl.
mąka 1i1/3 szkl.
cukier 1i1/3 szkl.
margaryna 2/3 kost.
jajko
jagody 10 dkg
porzeczki 10 dkg.
maliny świeże 10 dkg
jogurt naturalny 2 szkl.
śmietana 30% 2 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: torcik jogurtowy

migdały sparzyć obrać i drobno posiekać luz zemleć w młynku,mąkę przesiać na stolnicę dodać pokrojoną margarynę oraz połowę cukru wszystko posiekać nożem,aż powstaną grudki,dodać jajko oraz migdały zagnieść ciasto i schłodzić wylepić spód tortownicy i upiec w temp.180st.20min.śmietanę wymieszać z resztą cukru i ubić na sztywno,spęczniałą żelatynę rozpuścić i połączyć z jogurtem a następnie z bitą śmietana i wstawić do lodówki aby krem lekko stężał na ok.10min.owoce przebrać i umyć pod bieżącą wodą następnie wymieszać z kremem jogurtowym i posmarować na wystudzony spód,wstawić do lodówki na ok.2-3godz.przed podaniem dodatkowo udekorować rozetkami z bitej śmietany owocami i wafelkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.05.2012 11:03
pychotka
IKrakowianka 08.02.2011 13:01
Musi rewelacyjnie wyglądać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak