Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle faszerowane mięskiem z serem i tymiankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 300 g
muszle makaronowe 20 szt
sos pomidorowy 1 op
sól
pieprz
tymianek
ser gouda 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle faszerowane mięskiem z serem i tymiankiem

Muszle ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odsączyć i zahartować w zimnej wodzie. Podsmażyć na oliwie , mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, dodać sos pomidorowy. Napełnić farszem muszle i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Posypujemy startym serem żółtym i tymiankiem, podpiekamy jeszcze chwilkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 28.02.2012 20:27
już mam na nie ochote
wwesolek 06.11.2011 16:54
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak