Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
masło 1 łyżka
sół, biały lub cytrynowy pieprz do smaku
estragon po 0,5 pęczka
natka pietruszki po 0,5 pęczka
tymianek po 0,5 pęczka
mięta po 0,5 pęczka
wino białe wytrawne 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w ziołach

Rybą sprawić, umyć zimną wodą, osuszyć, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem, skropić winem. Do środka włożyć masło i opłukane, osuszone zioła. Przygotowanego pstrąga zawinąć w natłuszczoną folię aluminiową. Dodatkowo można posypać czosnkiem w proszku lub drobno posiekanym ząbkiem czosnku. Piec ok. 20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ryby, w przypadku mniejszych pstrągów wystarczy nawet 10 minut. W połowie pieczenia przełożyć na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.08.2011 10:02
smaczna taka rybka
Motorek 20.07.2011 22:18
pycha
berys18 04.04.2011 10:00
musi być pyszne
berys18 04.04.2011 10:00
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak