Sposób przygotowania

Rybą sprawić, umyć zimną wodą, osuszyć, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem, skropić winem. Do środka włożyć masło i opłukane, osuszone zioła. Przygotowanego pstrąga zawinąć w natłuszczoną folię aluminiową. Dodatkowo można posypać czosnkiem w proszku lub drobno posiekanym ząbkiem czosnku. Piec ok. 20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ryby, w przypadku mniejszych pstrągów wystarczy nawet 10 minut. W połowie pieczenia przełożyć na drugą stronę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    musi być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    musi być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna taka rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !